Smartgridsenteret og Statnett inviterer studenter til Smartgrid-dagen 2022, hvor du blant annet får høre hvordan blockchain, undervannsfartøy og gjødsel henger sammen med kraftsystemet. Arrangementet vil foregå digitalt gjennom Microsoft Teams og passer perfekt for alle studenter innen data, IKT, kybernetikk, bygg, økonomi, matte, fysikk og energistudenter, men er også relevant for andre interesserte.

 

  Når 25.01.22 16.00-19.30

Påmelding

  Hvor Microsoft Teams

 

Gjennom Smartgrid-Dagen ønsker vi å motivere studenter til å bli interessert i utviklingen av morgendagens energiinfrastruktur, som langt på vei vil definere samfunnet vi lever i. Fremtidens utfordringer i strømnettet krever i enda større grad enn i dag samarbeid på tvers av disipliner.

 

Ta gjerne kontakt på stian.jorgensen@smartgrids.no dersom du har noen spørsmål angående arrangementet. Andre interesserte kan gjerne delta ved å ta kontakt via epost.

 

Program

TID HVA
16:15-16:20 Velkommen
15 min Eksempler på hva smartgrids kan være
– Monica Berner, Enova
15 min Nettbalansering med vechicle-to-grid (V2G) på Gardermoen
– Heidi Nygård, NMBU
15 min Undervannsarbeid i vannkraft
– Leif Brunvoll og Audun Knudsen, Norwegian Tunnel Inspection
5 min Spørsmål
17:10-17:25 Pause
15 min Balansering av produksjon og forbruk og hvordan spiller digitalisering en rolle
– Eivind Lindeberg, Statnett
15 min Elbiler og store bygg til balanse i nettet
– Knut Hornnes, Statnett
15 min Statnett KUBE prosjektet
– Statnett
5 min Spørsmål
18:15-18:30 Pause
15 min Boligfeltet Verksbyen i Fredrikstad
– Ruben Hansen, Arca Nova
15 min Blockchain i kraftsektoren
– Sabita Maharjan, UiO
15 min Fremtidens produksjon av gjødsel
– Børge Nilssen Stafne, Ren Røros
5 min Spørsmål
19:30- Middag