Smartgridsenterets Innovasjonspris 2024 åpner for nominasjoner

Har du et prosjekt som har bidratt til bedre utnyttelse av strømnettet? Nå kan du nominere prosjektet ditt til Innovasjonsprisen!

For syvende år på rad deler Smartgridsenteret ut Innovasjonsprisen. Vi ønsker å anerkjenne banebrytende prosjekter som har bidratt til å utvikle og forbedre smartgrid-teknologi. Kjenner du til et prosjekt som fortjener oppmerksomhet for dets innovative arbeid? Tips oss, eller nominer et prosjekt her!

Vinnerne av prisen vil få presentere på Smartgridkonferansen 2024

Smartgridsenteret løfter frem norske prosjekter som skaper innovasjon og fremgang i den norske energibransjen, ved å dele ut Innovasjonsprisen hvert år. Denne prestisjetunge prisen deles ut under den årlige Smartgridkonferansen, hvor prisens første, andre og tredjeplass får anledning til å presentere seg for resten av bransjen. Les om fjorårets utdeling her.

Årets tema er «Prosjekter som bidrar til bedre utnyttelse av strømnettet».

Prosjekter som bidrar til bedre utnyttelse av strømnettet

Til årets Innovasjonspris ønsker vi prosjekter som bidrar til effektiv og sikker utnyttelse av kraftsystemet. Vi søker prosjekter og initiativ innen elektrifisering, fleksibilitet, energieffektivisering, energilagring, bedre utnyttelse av eksisterende nett, samarbeid mellom forbruker og produsent, eller annet som passer årets tema. Juryen ønsker seg nominasjoner fra hele bredden av smartgrids, fra produksjon via transmisjon til forbruk og ser frem til å høre mer om prosjektene som fremmer en rask grønn omstilling.

«Innovasjonsprisen er viktig for å skape engasjement og stolthet rundt nytenkning og innovative løsninger i bransjen vår! Vi ønsker å skape begeistring og applaudere prosjektene og aktørene som går foran i bransjen og tør å tenke nytt og annerledes.»

Juryleder Victoria Fearnley Landmark
Flextools

Nominasjon

Hvis du kjenner til et prosjekt som har utmerket seg i henhold til årets tema, send gjerne inn en nominasjon.

Det er raskt og enkelt å sende inn en nominasjon!

Last ned nominasjonsmalen og fyll ut informasjon om prosjektet. Send det ferdig utfylte skjemaet til innovasjonspris@smartgrids.no. Det er også mulig å sende oss et tips via vårt nettskjema.

Nominasjonsfristen er 14.05.24!

Du finner mer informasjon om Innovasjonsprisen og evalueringskriteriene her.

Hvis du har spørsmål, send en epost til tarjei.reite@sintef.no.