NextGrid deltok på CIGRE 2024

NextGrid var i år representert med 2 faglige presentasjoner og en bedrift med utstilling på CIGRE2024 i august i Paris. De faglige artiklene er resultat av forskning, utvikling og utprøving i prosjektet.

Foto: Heimdall Power

Heimdall Power viste fram sin teknologi i utstillingen

Heimdall Power AS leverer teknologi for optimalisering av kraftnettet basert på unike sensorer og programvareløsning og har de siste årene inngått flere kontrakter og partnerskap nasjonalt og internasjonalt, blant annet i Tyskland, Østerrike og USA. Løsningene til Heimdall Power AS er både innovative og unike, med en egenutviklet sensor som kalles et Neuron og tilhørende programvare som gir verdifull innsikt for nettselskapene.

Heimdal Power sin stand på CIGRE2024 var godt besøkt.
Heimdal Power sin stand på CIGRE2024 var godt besøkt. Teamet fra Heimdall Power på CIGRE 2024 var Iver Endresen, Gerhard Biedenbach og Therese Åsheim. Iver viser fram en Neuron for datafangst, som blant annet kan installert med drone som sett på skjermen på bildet.

Med denne teknologien vet nettselskapene akkurat hvor mye kapasitet de har tilgjengelig i linjene og kan utnytte det eksisterende nettet bedre. Sammenlignet med dagens metode for å drifte nettet gir teknologien til Heimdall Power økt kapasitetsutnyttelse, og kan føre til raskere tilkobling av kunder og utsetting av dyre investeringer i nettet.

Deltakelse på internasjonale messer gir stor oppmerksomhet og er en arena for etablering kontakt med nye selskap internasjonalt. Gjennom prosjektet NextGrid videreutvikles konseptene og integreres med løsninger fra øvrige partnere i prosjektet. For mer informasjon om Heimdall Power, https://heimdallpower.com/contact/

Om CIGRE

CIGRE er en kombinert konferanse og utstilling med over 300 utstillere og 3000 besøkene innen nett- og energibransje. CIGRE går av stabelen hvert 2. år, og i 2026 blir det også avholdt i Paris i tiden 23 til 28 august i Paris.

Faglige artikler som ble presentert på CIGRE 2024

Evaluation of Thermal Network Modelling and Finite Element Analysis for Ampacity Rating Calculation of Wind Farm Export Cable

Camilla ESPEDAL, Henrik STRAND, Espen EBERG, Svein Magne HELLESØ, Nina Marie THOMSEN, (SINTEF Energi)

Rethinking Distribution Grid Operational Planning with Flexibility Resources

Merkebu Z. DEGEFA(1), Gunnar VIST(2), Mathias F. ELIASSEN(3), Åshild VATNE(4), Rubi RANA(1), Line BERGFJORD(5), Iver BAKKEN SPERSTAD(1), Sigurd H. JAKOBSEN(1), Raymundo E. TORRES-OLGUIN(1), (1)SINTEF Energi; (2)Heimdall Power; (3)Kongsberg Digital; (4)Elvia; (5)BKK)

Om NextGrid

NextGrid er et forsknings- og innovasjonsprosjekt som skal forberede nettselskapenes driftssentraler for fremtidens komplekse og automatiserte drift av strømnettet.

Partnere i prosjektet er Heimdall Power, Kongsberg Digital, Agder Energi Fleksibilitet, Greenfox, Norsk Transformator, Hitachi Energy, GE Vernova, BKK Nett, Elvia, Fagne, Tensio, Linja, Sustainable Energy/Norwegian Catapult Centre, The Norwegian Smartgrid Centre (Smartgridsenteret), NODES, NODES-tech, SINTEF Energi AS, Smart Grid Services, Magtech og Pixii.

Mer informasjon om NextGrid