Verktøy for digitalt vedlikehold av kraftsystemet

25. august klokken 11.00-11.40 inviterte Smartgridsenteret til webinar om digitalt vedlikehold. Der fikk du møte Kaspar Vereide, Sira-Kvina kraftselskap og Erik Åsberg, eSmart Systems.

Når
25. aug , Kl. 11:00 - 11:40
Hvor Digitalt

Behov for, og nytten av, digitalt vedlikehold er et tema av stor interesse både for vannkraftprodusentene og nettselskapene. Vi inviterte derfor Kaspar Vereide, Sira-Kvina kraftselskap, og Erik Åsberg, eSmart Systems, til å snakke om likt og ulikt når det gjelder digitalt vedlikehold.

Program

2 min
Velkommen
Foredragsholder: Christina Wolan, The Norwegian Smartgrid Centre
10 min
eSmart Systems er verdensledende på bruk av kunstig intelligens til å automatisere inspeksjon av kraftinfrastruktur. Visuell inspeksjonsdata kombineres med andre datakilder for å bestemme tilstand og predikere vedlikeholdsbehovet. Erik Åsberg, CTO i eSmart Systems, forteller hvordan de jobber med kunstig intelligens, syntetiske data fra spillmotorer, kombinert med andre datakilder for å bidra til prediktivt vedlikehold og at verdens største infrastruktur fungerer til enhver tid. Og hvordan kundene hjelper hverandre for å oppnå dette.
Foredragsholder: Erik Åsberg, eSmart Systems
10 min
Sira-Kvina kraftselskap har utviklet første versjon av programvare for prediktivt vedlikehold og har startet uttesting. Hvordan skal disse nye verktøyene integreres i daglig drift og kraftselskapets arbeidsprosesser? Prosjektleder Kaspar Vereide tar oss igjennom brukerhistorier som beskriver hvordan nye verktøy skal brukes av konkrete personer i forskjellige avdelinger, og hvordan de nye verktøyene vil skape verdi for kraftselskapet.
Foredragsholder: Kaspar Vereide, Sira-Kvina kraftselskap
15 min
Spørsmål og diskusjon
Foredragsholder: