Webinar: Ægir – Resultater og erfaringer fra prediktivt vedlikehold med sensor- og operatørdata

Kan feil i vannkraftverk rettes opp før de inntreffer? Sira-Kvina kraftselskap ønsker å ta i bruk sensor- og operatørdata for å muliggjøre prediktivt vedlikehold med det nye verktøyet Ægir. I dette webinaret fortalte Kaspar Vereide fra Sira-Kvina Kraftselskap og Geir Kristian Holte fra Skagerak Kraft om hvordan verktøyet skaper verdi for kraftselskaper.

Når
21. mar , Kl. 13:00 - 14:00
Hvor Digitalt

Tidsplan

13:00 – 13:05
Velkommen og introduksjon
Foredragsholder: Svein Erik Thorsen, Smartgridsenteret
13:05 – 13:20
Sira-Kvina kraftselskap har utviklet programvare for prediktivt vedlikehold og startet uttesting. Hvordan fungerer systemet, og hvordan skal disse nye verktøyene integreres i daglig drift og kraftselskapets arbeidsprosesser? Prosjektleder Kaspar Vereide gir oss en presentasjon og tar oss igjennom brukerhistorier som beskriver hvordan nye verktøy skal brukes av konkrete personer i forskjellige avdelinger, og hvordan de nye verktøyene vil skape verdi for kraftselskapet.
Foredragsholder: Kaspar Vereide, Sira-Kvina kraftselskap
13:20 – 13:30
Skagerak Kraft har som mål mot 2030 å være ledende på utnyttelse av teknologi og kompetanse for vekst og verdioptimalisering i energisystemet. Et delmål på vegen er å maksimere verdien av data. Derfor har Skagerak kraft anskaffet Ægir som er en prediktiv vedlikeholdsløsning utviklet av Sira- Kvina og Elder Research. Ægir bruker avanserte analyseteknikker, som maskinlæring, statistisk modellering og maskinlæringsalgoritmer på data fra kraftverk for å identifisere mønstre, uregelmessigheter og potensielle problemer. Prosjekt leder Geir Kristian Holte vil dele sine erfaringer med programvaren.
Foredragsholder: Geir Kristian Holte, Skagerak Kraft
13:30 – 14:00
Spørsmålsrunde og avslutning
Foredragsholder: Svein Erik Thorsen, Smartgridsenteret