Smartgridsenteret tar webinarserien ett skritt videre

Formålet med dette er å gjøre webinarene mer publikumsvennlig. I det nye formatet får publikum muligheten til å stille spørsmål i chatten. I januar ble det kjørt med to presentasjoner, etterfulgt av en spørsmål- og diskusjonsdel. Det viste seg å være en suksess, med hele 78 deltakere og mange gode spørsmål.

Først ut var Alf Inge Tunheim fra Elvia som snakket om en av demoene i Smartgridsenterets IDE prosjektet hvor de tester teknologi og tjenester for å tilby fleksibilitet i nettet. I den anledning har de inngått et samarbeid med OSO for å installere smarte varmtvannsberedere i hjemmene. Videre ble det delt erfaringer med nettbatterier fra Pixii og på hvilken måte disse skiller seg fra berederne som fleksibilitetstjeneste.

Bjørn Sloth fra Enfo snakket om prosjekter hvor de driver storskalatesting av nye forretningsmodeller for fleksibilitet. Det ble presentert erfaringer fra prosjektene Smart Senja, Norflex og Sthlmflex, hvor Enfo jobber med styring, integrasjon og optimalisering.

Høres dette interessant ut, er webinaret tilgjengelig her. Neste måned tar vi opp tema tariffer. For å få siste nytt om våre webinarer, meld deg på vårt nyhetsbrev nedenfor.