IDE prosjektet forlenges til 15. februar 2025

IDE-prosjektet har oppnådd betydelige resultater i løpet av prosjektperioden, men selskapene melder at det er muligheter for å maksimere prosjektets verdi ytterligere. Derfor var det veldig gledelig å få bekreftelsen på prosjektets videreføring fra Enova under avslutningskonferansen.

Svein Erik Thorsen, prosjektleder IDE, innovasjonsleder i Smartgridsenteret

Under lunsjen på avslutningskonferansen til IDE kom det en gladnyhet på sms til prosjektleder i IDE, Svein Erik Thorsen, om at prosjektet blir forlenget frem til 15. februar 2025

«Først og fremst vil jeg på vegne av prosjektet takke Enova for tilliten. Jeg tolker svaret som et signal på at det vi gjør er riktig. Søknaden om forlengelse av prosjektet kom etter ønske fra partnerne om å fortsette arbeidet i konsortiet fremfor å jobbe hver for seg. Det ser jeg på som utrolig positivt og en bekreftelse på at bredt samarbeid gir de beste resultatene.»

IDE står for «intelligent distribusjon av elektrisitet» og er et storskala demonstrasjonsprosjekt delfinansiert av ENOVA. Formålet med Storskala demonstrasjon av fremtidens energisystem er å bidra til styrket forsyningssikkerhet gjennom demonstrasjon av ny teknologi, digitale løsninger og forretningsmodeller som utnytter fleksibiliteten i energisystemet.

Prosjektet samler syv nettselskaper i Norge til et felles utvikling gjennom ny teknologi: Elvia, BKK, Tensio, Norgesnett, Lede, og Glitre Nett. Samlet sett overføres 49 % (over 40 TWh) av all energi i distribusjonsnettet i Norge gjennom disse nettselskapene. De har til sammen 1,6 millioner sluttkunder og representerer 46 % av inntektsrammer og 48% av bokførte verdier for alle nettselskaper i Norge (2018-tall fra NVE).

I tillegg deltar Epos Consulting, NTNU og The Norwegian Smartgrid Centre (Smartgridsenteret). Smartgridsenteret er ansvarlig for prosjektet ovenfor Enova og innehar rollen som prosjektleder.

Om prosjektet