Qubit Energy – Nytt medlem i Smartgridsenteret

Qubit Energy leverer løsninger som effektivt balanserer tilbud og etterspørsel av strøm, styrker stabiliteten i strømnettet, og bidrar til et mer bærekraftig energisystem.

Illustrasjon: Qubit Energy

Qubit Energy er et innovativt selskap som spesialiserer seg på utvikling av en banebrytende programvare for energistyring, som fremmer integrasjonen av fornybare energikilder inn i strømnettet.

Her arbeider de med å utvikle neste generasjons intelligente virtuelle kraftverk. Målet er å aggregere energi og smartgrid-teknologi for å muliggjøre toveis kommunikasjon mellom distribuerte energiressurser (DERs), som solcellepaneler og elektriske kjøretøy, og strømnettet.

Foto: Amir Zarei, Qubit Energy

– Vår rolle innen smartgrids-sektoren er å levere løsninger som effektivt balanserer tilbud og etterspørsel av strøm, styrker nettets stabilitet og bidrar til et mer bærekraftig energisystem, forklarer Amir Zarei.

For Qubit Energy, er fremtiden innen smartgrid fokusert på flere områder.

– Først og fremst er integrasjon og optimalisering av fornybare energikilder inn i smartgrids, og tilgjengeliggjøring av aggregert energi til fleksibilitetsmarkedene av høy prioritet for oss. Dette innebærer å videreutvikle og forbedre vår plattform for å håndtere større datastrømmer og kompleksiteten i toveis kommunikasjon.

Videre er det også viktig å sikre skalerbarheten og påliteligheten i Qubit sine løsninger for å støtte et stadig mer desentralisert energilandskap.

Prosjekter og samarbeid

Vi legger vekt på samarbeid med relevante aktører for å pilotere og implementere våre løsninger. Som en start-up, er nettverksbygging avgjørende og vi er avhengige av å knytte sterke bånd med industripartnere. Både for å finne pilotbrukere som er villige til å teste og bruke vårt produkt, samt for å identifisere samarbeidspartnere som kan bidra i videreutviklingen.

Per i dag deltar ikke Qubit Energy i noen prosjekter i regi av Smartgridsenteret eller andre forskning- og utviklingsprosjekter.

– Vi er dog på utkikk etter relevante prosjekter og ønsker gjerne å bli kontaktet av aktører som vil vurdere våre løsninger inn i prosjektene.

Qubit Energy er i ferd med å danne et konsortium for å pilotere et forsknings- og utviklingsprosjekt fokusert på energistyring og optimalisering i smarte bygg. Målet med prosjektet er å muliggjøre transaksjoner på fleksibilitetsmarkeder ved hjelp av aggregert energi, samt å drive effektiv handel med energi- og CO2-kvoter.

Dette initiativet ligger i skjæringspunktet mellom innovasjon og bærekraft, og sikter mot å forbedre energieffektiviteten og redusere karbonavtrykket for bygninger med høyteknologiske løsninger.

Qubit Energy ble introdusert for Smartgridsenteret gjennom kolleger og andre virksomheter i bransjen. Deres motivasjon for å bli en del av Smartgridsenteret var å utvide nettverket, bygge kunnskap, og etablere eller bli med på innovative FoU-prosjekter.

– Som medlem av Smartgridsenteret har vi fått tilgang til et verdifullt nettverk av industrieksperter og potensielle samarbeidspartnere. Dette nettverket kan akselerere utviklingen og adopsjonen av vår teknologi. Vi håper å dra nytte av delte erfaringer og kunnskap om beste praksis som vil bidra til å forme våre strategier og produktutvikling.

Bidrag til andre medlemmer av Smartgridsenteret

– Vi har ekspertise innen Virtual Power Plants, flex-markets, toveis kommunikasjon og aggregasjon av distribuerte energikilder. Dette posisjonerer oss som en verdifull ressurs for andre medlemmer.

Videre tilbyr også Qubit Energy en dyptgående forståelse av integrasjon av fornybare energiløsninger og elektriske kjøretøy (V2G-V2X) i strømnettet. Denne kunnskapen kan andre medlemmer utnytte for å forbedre deres egne smartgrid-løsninger.

Ønsker du å komme i kontakt med Qubit Energy: Amir Zarei, amir@qubit.energy