Morten SchoyenRectiverter er den første nye teknologiutviklingen på mange år innen modulær kraftomforming, og det er et stort steg mot et mer effektivt og mer pålitelig kraftsystem, sier Morten Schøyen, CMO i Eltek. – Det er et produkt som passer godt til bruksområder hvor vi i dag bruker likerettere og vekselrettere separat, og vil åpne dører for nye, spennende muligheter.

Elteks første produkt på markedet heter Rectiverter HE, og har en høy virkningsgrad på 94–96 %.  Rectiverter-systemene er tilgjengelig som 1- eller 3-fase input/output og kan skaleres til å møte ethvert kraftbehov innen bruksområder som telekommunikasjon, datasentre og annen industri.

 

Last ned hele pressemeldingen

 

 

Om Eltek

Eltek utvikler og selger strømforsyningssystemer i et bredt spekter av bransjer som telecom, kraftproduksjon og distribusjon, jernbane og solenergi. Selskapet fokuserer på markedet for kraftelektronikk, hvor det er blant de ledende selskapene innen telekom-kraftsystemer og voksende innen industrielle bruksområder. Eltek ønsker også å øke sin virksomhet innen datasenter-markedet. Eltek driver virksomhet i over 40 land, har hovedkontor i Drammen, og ble en del av Delta Group i 2015.