Da Smartgridsenteret i samarbeid med Energi og miljø-ingeniørenes linjeforening (EMIL) sin FagKom inviterte til presentasjon av Demo Norge i Kjel 1 tirsdag 8. april på Gløshaugen, ble påmeldingen raskt fylt opp av Energi og miljø-studenter fra alle fem klassetrinn. I tillegg til 85 plasser fra Energi og miljø-studentene meldte også doktorgradstudenter, studenter fra Industriell økonomi og teknologiledelse samt enkelte professorer interesse for å delta. Studentarrangementet innebar presentasjon av Smartgridsenteret, Demo Nord-Norge ved Statnett, Demo Skarpnes ved Agder Energi, Demo Steinkjer ved NTE, Demo Lyse ved Lyse Energi og Demo Smart Energi Hvaler ved FEAS. Inkludert i arrangementet var lasagne til middag og mingling i Kjelkantinen.

Presentasjonene av demoaktivitetene var på ti minutter hver, hvor studentene fikk servert kortversjonen av demoene – hva som har blitt gjort, hvorfor det gjøres, og resultatene fra forskningen. For å rette foredragene mot studentene ble det påpekt at det er en eldrebølge som jobber med dagens nett, og at det er studentene i salen som skal bringe dette videre.

Formålet med demopresentasjonen var å oppmuntre flere studenter til å velge forskning som fremtidig arbeid, samt å samle fagpersoner, professorer og studenter for mulighet til å diskutere master- og prosjektoppgaver. I år var eventen lagt litt for sent på året, men tanken er å ha demopresentasjonen som en årlig event for studentene tidligere på året, altså før fjerdeklassingene velger sine prosjektoppgaver for høsten. Alt i alt var arrangementet veldig vellykket, og både arrangører og studenter var fornøyde med resultatet.

 

Under finner du hver av PowerPointene til presentasjonene som ble holdt.